Tænk Atfarm ind i din gødningsstrategi. Planlæg minimum tre tildelinger, så der er plads til justeringer og brug så Atfarm i sidste tildeling til at omfordele kvælstoffet mest optimalt i marken.
Se i filmen, hvordan du rammer dit økonomiske optimum ved at planlægge, justere og graduere.
Vi har samlet en række film, som gennemgår hver enkelt funktion i Atfarm. På den måde er du sikker på at komme godt fra start, uanset om du skal lave tildelingskort, se N-optagelse eller noget helt tredje.
Atfarm går under definitionen 'præcisionsjordbrug', og det er derfor muligt at reducere sit efterafgrødeareal 11:1.
Vores forsøg og erfaringer, som er baseret på 20 års udvikling af N-sensor, viser en udbyttestigning på op til 3 % ved omfordeling af kvælstof. Den største gevinst er opnået i marker med stor variation.
Når kvælstof omfordeles vil risikoen for overgødskning i nogle områder af marken minimeres. Dette betyder, at der opnås en bedre kvælstofbalance og dermed reduceres udvaskningspotentialet af kvælstof. Afgrøden bliver mere ensartet og høstkapaciteten på mejetærskeren øges. Omfordelingen af kvælstof reducerer endvidere risikoen for lejesæd.
Atfarm er gratis i et år for dem som registrerer sig i 2024.
Fokus på optimering gennem indsamling af viden, teknologi og godt landmandskab er grundstenene...
Læs artikelog høst fordelene
Læs artikelAtfarm kan se nuancer i markens vækst langt ind i sæsonen og er derfor helt suveræn til graduering på tidspunkter....
Læs artikelI vinteren 2021-2022 udbød Yara et antal Yara N-Tester BT til fri afbenyttelse på det danske marked...
Læs artikel26-årige Christoffer Ulrich er ansvarlig for 1.550 ha planteavl og har taget Yaras satellitbaserede værktøj Atfarm til sig...
Læs artikel"Det er enkelt og overskueligt"
Læs artikelNår kvælstof omfordeles til områder, hvor behovet er størst i marken, vil udnyttelsesgraden stige og overgødskning af...
Læs artikeltil gradueret gødskning
Læs artikelog biodiversitet
Læs artikeløkonomisk optimum
Læs artikelgør Atfarm attraktiv
Læs artikelved præcisionslandbrug hos Fremtidens Landmand
Læs artikelbrug dit kvælstof optimalt
Læs artikelØdemark Gods ved Sorø gødsker gradueret efter Robin Hood- og Prins John-metoden...
Læs artikelPræcisionsværktøj er relevant som aldrig før, og med online satellitløsninger er det nemt for landmænd at graduere...
Læs artikelVi anbefaler en dynamisk gødningsplan med tre tildelinger i vinterhveden, hvor sidste tildeling i stadie 37-45 er oplagt at graduere.
Forud for denne graduering anbefaler vi, at afgrødens kvælstofbehov revurderes ved hjælp af nulparceller og/eller Yara N-Tester BT. Med N-Testeren identificeres kvælstofsbehovet for planterne direkte i marken. Kvælstofsbehovet er aldrig konstant og kan variere betydeligt. Efter målingerne kan kvælstof tilføres på N-optimum og gradueres efter markens behov via Atfarms tildelingskort.
Hovedtildelingen i stadie 30, kan med fordel også gradueres. Derudover kan Atfarm også anvendes til at øge proteinindholdet i vinterhveden ved den sidste tildeling i brødhvede.
Graduering kan også foretages i andre afgrøder såsom vinterrug og vinterbyg, vårbyg og raps.
Atfarm bruger fotos fra ESA Sentinel 2 satellitter til at danne biomassekort. Fotos opdateres hver 3. dag, forudsat det er skyfrit. Biomassekortet giver dig et indblik i tætheden af dine afgrøder, og gør det muligt at følge væksten mark for mark. Du kan derfor både løbende holde øje med problemområder inden for marken, men også få et generelt overblik over markens vækst.
Ud fra variationerne i biomassekortet kan Atfarm danne en fil til at graduere din gødningstildeling på marken. Denne fil udlæses og er klar til at anvende direkte i din gødningsspreder. Tildelingsfilen er baseret på Yara N-Sensorens velkendte algoritme og sikrer dig det bedst mulige resultat i dine marker.
I vinterraps og vinterhvede har du desuden mulighed for at lave billedanalyse af kvælstofoptaget i de tidlige vækststadier via Atfarm appen. Dette kan bruges til at vurdre plantevæksten og støtte op om en efterfølgende N-tester måling.