Yara N-Sensor er den mest almindelige model i Danmark. Fra 2012 blev farven ændret til grå efter mange år at have været blå. Yara N-Sensor har udviklet sig meget siden lanceringen i 2000, og udviklingen fortsætter konstant med stadig mere sofistikeret målingsteknologi og andre forbedringer. Yara N-Sensor er afhængig af dagslys til måling af lysreflektion fra afgrøden. I maj måned kan den operere fra omkring 8:00 om morgen til 18:00 om aftenen. Sensoren er ikke påvirket af, om det er solrigt, uklart eller skiftende vejr. Den måler reflekteret lys skråt til siderne af en overflade, der er ca. 18-20 meter bred.
ALS2 -modellen (Active Light Source ) blev lanceret i 2018 og har sin egen aktiv lyskilde. Det betyder at den fungerer lige så godt i mørke som i dagslys. Lyskilden blinker 20 gange i sekundet med infrarødt lys. Desuden fungerer den på nøjagtig samme måde som den konventionelle sensor, hvilket betyder at begge systemer har samme agronomiske referencer som beregner og fremstiller tildelingskort ud fra de samme algortimer. Med den nye model får du:
1. Flere arbejdstimer med integreret dug detektor
Indtil nu har det ikke været muligt at anvende Yara N-Sensor® når der var dug på planterne. Med den nye model ALS 2 er dette ikke længere tilfældet. ALS 2 korrigerer for duggen når sensoren opdager den. Som et resultat af dette er sensorteknologien nu ikke afhængig af vejret og kan bruges døgnet rundt. Forekomsten af dug varierer meget fra dag til dag, men antallet af timer med dug kan være mange.
2. Lettere montering grundet mindre vægt og størrelse på Yara N-Sensor ALS 2
Den nye generation af Yara N-Sensor® , ALS 2, har et mere kompakt design, hvilket gør den lettere at montere. Det betyder at den i mange tilfælde vil kunne monteres af en enkelt person. Størrelsen på selve N-Sensoren er mindre og den er 50% lettere end de tidligere versioner.
3. Fleksibilitet ved flere monteringsmuligheder
Den nye sensor er sammensat som tidligere: to sensorhoveder sammenholdt af en tværgående midterbar. På den nye Yara N-Sensor® ALS 2 er det som noget nyt muligt at afmontere de to sensorhoveder, som hver især kun vejer 2kg. De to sensorhoveder kan derefter monteres uden brug af midterbaren. Det er dermed muligt at sætte sensorhovederne på individuelt, eventuelt på hver side af en sprøjtebom, eller på en selvkørende sprøjte.Det er muligt at placere op til 8 sensorhoveder ialt – 4 til hver side.
4. Længere levtid og større energibesparelser med udnyttelse af LED teknologi
I stedet for at anvende Xenon teknologi som tidligere, benytter den nye Yara N-Sensor® LED teknologi, som forbruger 50% mindre mindre energi sammenlignet med tidligere versioner af ALS modellen.