Sukkerroer
Mange købere har udviklet betalingssystemer, som belønner et højt sukkerindhold, lave rensningsmængder i saften og rene sukkerroer. Betalingssystemerne opfordrer dermed landmændende til at levere sukkerroer af højest mulige kvalitet.
Sukkerroer af høj kvalitet er rige på sakkarose og lav amino-N, kalium og natrium. Selvom kvælstof og kalium er afgørende for høje udbytter, kan overdreven brug føre til uren saft og skade sukkerets udtrækningsevne. Disse næringsstoffer fjernes ikke ved rensningen af saften og øger dermed omfanget af melasse-sukker under fordampningen. For at forbedre den endelige mængde rent sukker, er det vigtigt at holde sukkerindholdet i melassen så lavt som muligt.
Kvælstof, kalium og natrium er de mest indflydelsesrige makronæringsstoffer for sukkeroekvaliteten. Kvælstof er vigtigt for udbyttet, men kan også have en negative indvirkning på klarheden af sukkerroesaften. Bor har en indflydelse på sukkerroernes lagerevne mens mangan og zink kan hjælpe med at forbedre selve kvaliteten.
Asien og Oceanien